Programiramo uz Micro:bit – besplatne radionice za učenike

29-May-2019
U okviru projekta Digitalni građanin u Infobusu i Biblioteci „Vuk Karadžić“ od početka maja održano je više od 15 radionica za osnovnoškolce sa ciljem da se upoznaju sa mikro-bit računarima i BOZON setovima.

Biblioteka „Vuk Karadžić“ sa MKIC Infobusom jedna je od 20 biblioteka iz Srbije koja je uključena u ovaj projekat putem koga je za svoje korisnike obezbedila 20 mikro-bit računara i 5 BOZON setova. Reč je o računarima razvijenim za jednostavno učenje programiranja u više programskih okruženja koji omogućavaju da se u vrlo kratkom vremenu usvoje osnove programskog razmišljanja.

Od početka maja u saradnji sa osnovnim školama bibliotekari su održali oko 15 radionica sa učenicima iz škola na Kolovratu, Seljašnici, kao i sa učenicima škole „Vladimir Perić Valter“ iz Prijepolja.  U radionicama je učestovalo blizu 100 polaznika iz navedenih škola.

Naredne radionice za učenike održaće se u informatičkim kabinetima u saradnji sa nastavnicima i profesorima informatike. Takođe, ova vrsta obuke u toku letnjih meseci  biće dostupna za sve zainteresovane članove Biblioteke.
Sve radionice su besplatne, a mikro-bit računari se mogu pozajmljivati za samostalno učenje i usavršavanje znanja.


Izjave korisnika Infobusa