De?ija nedelja 2014 : Svako dete srećnog lica čuva jedna porodica

10-Oct-2014


Tradicionalna Dečija nedelja pod sloganom "Svako dete srećnog lica čuva jedna porodica" obeležena je u Biblioteci od 6. do 12. oktobra. Tokom nedelju dana trajanja, na Dečijem odeljenju Biblioteke ovim povodom su priređene brojne aktivnosti za predškolce i osnovnoškolce, njihove vaspitače i nastavnike.

Učenici prvih razreda Osnovne škole "Vladimir Perić Valter" imali su priliku da se druže sa Milojem Radovićem, piscem za decu i bibliotekarom, koji je na duhovit način, kroz rešavanje zanimljivih zagonetki podstakao decu na "razmrdavanje vijuga". Na ovaj način, sa nerešenim ishodom, snage su odmerile devojčice i dečaci.

Za buduće prvake, predškolce vrtića "Miša Cvijović" koji su Biblioteku posetili sa svojim vaspitačicama, priređene su zanimljive kreativne radionice koje su tematski bile vezane za porodicu i porodične vrednosti. Uz interpretiranje najlepših bajki iz raznih krajeva sveta upriličeno kroz glumu, muziku i aktivno učešće same dece mališanima je predstavljen program "Bajkoteka" koji je realizovala Indirom Hadžagić.

Tokom čitave nedelje devojčice i dečaci su imali priliku da kroz crteže izraze vlastito razumevanje porodice, prijateljstva, zajedništva i deljenja, a njihovi radovi su ukrasili pano i zidove Dečijeg odeljenja.

Aktivnosti za decu u kojima su učestvovali učenici Osnovne škole "Svetozar Marković" priređene su i u ogranku Biblioteke u Brodarevu. Osim radova nastalih na temu prijateljstva, ogranak u Brodarevu ukrašen je i strip crtežima Irfana Planića koji je svoje radove poklonio Biblioteci.
Posredstvom mobilne biblioteke Infobus, u obeležavanje Dečije nedelje uklju?eni su i predškolci vrtića na Kolovratu, kao i učenici osnovne škole na Jabuci.


Za sve predškolce i prvake Biblioteka je i ove godine obezbedila besplatnu članarinu.

Fotogalerija >>

1.jpg

3.jpg

4.jpg

Izjave korisnika Infobusa